Lucht is zo’n fijn onderwerp om mee te werken. In de fotografie is het geweldig vergevingsgezind. Een mooie blauwe lucht achter een sterk gebouw geeft de hele foto iets krachtigs. Een pluizig wolkendek is een heerlijk dromerige foto en een donkere stormlucht geeft elke foto iets spannends en mysterieus. Een strakblauwe lucht met een brandend zonnetje doet het ook altijd goed om thuisblijvers jaloers te maken terwijl jij lekker op vakantie bent. In mijn geval fotografeer ik ook graag luchten die een beetje bewolkt zijn. Deze foto’s gebruiken wij als achtergrond voor de reisverslagen.

Maar ja, ik geef dan ook ruiterlijk toe dat ik een verslaving heb voor goedgemaakte fotoboeken. Zodra we terugkomen van vakantie, en dan vooral zodra we Nederland binnenkomen kijk ik uit naar het moment dat de computer aangaat en de geheugenkaarten aangesloten worden. Maar dat is voor een andere keer.

 

Lucht

Lucht

Ook in tekst is de lucht een dankbaar onderwerp. Iedereen kan zich een beeld vormen bij romantisch samen op een veld naar de voorbijschuivende wolken kijken. Veel mensen voelen de spanning als je vertelt over een plots optrekkende dikke mist diep in het bos. En een donkerpaarse muur die dreigend op je afkomt.. daar merk je de adrenaline-opbouw. Toch kijken we zelden echt naar de lucht. Anders dan om te kijken hoe het weer is, en of er toevallig regen aan komt. Mijn advies, ga weer eens op een veld liggen en naar de voorbijschuivende wolken kijken. Verbaas je over je eigen fantasie en besef je dat de wereld heel erg mooi is.