Al gelijk bij mijn sollicitatie werd mij de vraag gesteld of ik hoogtevrees had. Eerlijk gezegd doe je mij juist een heel groot plezier door mij op een behoorlijke hoogte te laten. Uren kan ik naar buiten staren en kijken hoe de wereld zich onder mij verder trekt. In dit geval ging het om een hoog gebouw waar ik zou moeten werken, dan is het minder handig om hele uren uit het raam te kijken.. al is er een heel oud grapje over ambtenaren..

Uitzicht Binckhorst Den Haag

Uitzicht Binckhorst Den Haag

Helaas kwam ik te werken op een verdieping waar de enige lege kamers uitkeken op een saai stenen dakterras. Soms pakte ik de lift naar de 36e om daar even van het uitzicht te genieten, maar als je dan weer terug moet valt het zo tegen.

Sinds kort ben ik 16 verdiepingen hoger komen te zitten door een interne verhuizing en daar is het uitzicht een heel stuk beter. Nu ik elke dag wel een aantal keer op de 36e etage kom, begon het te kriebelen om mijn camera en groothoeklens een keer mee te nemen. Je raadt het al, vandaag was die dag. Het weerbericht was niet al te gunstig, toch de camera mee, in Nederland weet je het met het weer immers nooit.

Uitzicht Scheveningen

Uitzicht Scheveningen

Op vrijdag is het heerlijk rustig op de hoogste verdieping en ik had dan ook alle gelegenheid om foto’s te maken vanuit alle kanten van het gebouw. Het weer was niet optimaal, maar ik hou wel van die regenwolken boven een stad.

De dames van de koffiecorner wisten mij ook te vertellen dat het schitterend is om op die hoogte te werken. “Je ziet het uitzicht van uur tot uur veranderen. Gisteren zaten we eerst in de wolken, en daarna brak de zon door.” Je zou er bijna jaloers van worden.

Uitzicht A12 en Beatrixpark

Uitzicht A12 en Beatrixpark

Rondlopen met zo’n camera geeft ook gelegenheid om eens over andere dingen te praten met collega’s. Niet alleen fotografie, maar ook reizen en tussendoor wat schaamteloze zelfpromotie voor mijn site. Gelukkig dat mijn collega riep dat hij dit weekend wat over mijn site zou struinen want zijn eigen creativiteit werd er door aangewakkerd. Heerlijk als je elkaar kunt inspireren.

Nadat ik een rondje foto’s had gemaakt op de bovenste verdieping leek het weer op te klaren. Toch nog maar een keertje naar boven en de camera mee. Andere mensen gaan een half uurtje lunchen, ik ga foto’s maken. Werken op zo’n plek met zulk uitzicht is toch wel echt heel erg gaaf.

Uitzicht Wijnhavenkwartier

Uitzicht Wijnhavenkwartier

Eenmaal weer thuis begin ik gelijk de foto’s die ik gemaakt heb, uit te zoeken en te bepalen welke ik bij deze post neer ga zetten. Ik voel me weer geïnspireerd en heb zin om weer met m’n camera op pad te gaan. Ook het praten over de reisverslagen en de fotoboeken doet mij al verlangen naar de zomervakantie. Nieuwe  plekken bezoeken, foto’s maken en tijdens de vakantie al uit kijken naar het uitzoeken van de foto’s.

Uitzicht richting Rijswijk

Uitzicht richting Rijswijk

Maar de zomervakantie duurt voor ons nog wel even, dus plan ik alvast wat anders. Via werk kom ik op de Grondwetwandeling door Den Haag. Langs alle mooie oude gebouwen van de stad, via een gedetailleerde route, met uitleg over de gebouwen en hun link met de Grondwet. Alles wat rest is hopen dat het binnenkort in het weekend een keer mooi weer is.

Voor nu ben ik weer geïnspireerd om met de camera op pad te gaan. Zodra de Grondwetwandeling gelopen is zal ik een mooi verhaal posten. Met het weer van dit weekend, eerst maar eens zwijmelen over de vakantie en de mooie foto’s die ik daar ga maken. En die grote hoogte? Zeker weten dat ik mijn camera nog een keer mee neem naar werk, want van dat uitzicht blijf je genieten..