Over Chantal

Hallo daar! Je hebt dus een stukje van mijn website gezien en besloten dat je, naast dat mijn naam Chantal is en dat ik van schrijven, reizen en fotografie hou, wat meer over mij wilt weten. Nou, je bent hier aan het juiste adres!

_MG_59642

********  Over mijn leven  ********

Ik ben gelukkig getrouwd met mijn man en tech-geek Ewout, en we wonen samen met onze katten/rampen-op-pootjes genaamd Tommy en Mickey. Hun gekke capriolen in huis zorgen voor een hoop gelach en zelfs inspiratie.

Ik ben niet-zo-stiekem een enorme nerd, verslaafd aan Doctor Who en Warhammer, en ik heb in de afgelopen jaren aardig wat ‘dungeons’ geplunderd.

Wanneer ik wat tijd over heb kijk ik graag films en luister ik naar muziek, mijn smaak variërend van normaal tot wat algemeen ‘slecht’ (maar oh zo leuk!) genoemd wordt.

********  Over mijn schrijven  ********

Schrijven zit in mijn bloed. Wanneer ik niet actief werk aan mijn romans, ben ik op Pinterest of buitenshuis op zoek naar inspiratie, of ben ik bezig met mijn korte verhalen.

Ik heb het geluk dat ik een baan heb waarbij ik elke dag met schrijven bezig mag zijn, maar natuurlijk was dat niet genoeg: ik leid voor mijn collega’s een cursus creatief schrijven die ik zelf heb opgestart!

Elke twee weken komen we samen om de korte verhalen te lezen die we hebben geschreven, om feedback te geven en de opdracht voor de volgende keer door te spreken. Mijn collega’s vinden het geweldig, en het heeft zelfs mensen buiten het werk geïnspireerd om mee te doen.

Een oude liefde van mij is poëzie: voor mij is het geschreven woord altijd een manier geweest om mijn gevoelens en gedachten te uiten, en poëzie is een vorm waar ik steeds op terugval.

********  Over mijn reizen  ********

I’m a wanderer at heart. Als ik te lang op één plek moet blijven word ik langzaamaan gek. Wat moet een vrouw dan? Nou, ze gaat naar buiten en dwaalt door grote steden gevuld met mensen, gebouwen en cultuur, en door kleine dorpjes met slechts een kerk en een kroeg. En ze schrijft natuurlijk over alles wat ze ziet!

Dat laatste is in eerste instantie begonnen als iets wat leuk was voor het ‘thuisfront’, zodat men zag waar we geweest waren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een mooi blog en iets wat mensen verwachten.

Ooit wil ik de hele wereld over reizen en alles zien wat er te zien is, maar er zijn al een aantal plaatsen die mijn hart hebben gestolen: Schotland, Duitsland en Engeland.

********  Over mijn foto’s  ********

Waar anderen saaie, bewolkte luchten zien, zie ik textuur en kleur. Waar anderen slaapverwekkende gebouwen zien, zie ik strakke lijnen,symmetrie en de achterliggende gedachten van de architect. Ik denk dat je als fotograaf de wereld net anders ziet.

Die visie probeer ik vast te leggen in mijn foto’s, of het nu het land is waar we op dat moment van een welverdiende vakantie genieten, de stad in ons eigen land waar we een dagje weg zijn, of zelfs het parkje vlak bij huis. Het is de wereld zien met verwondering.

Architectuur en natuur hebben me altijd het meest aangetrokken, net als alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Dit is begonnen toen we voor het eerst naar Duitsland zijn afgereisd, maar is nu uitgegroeid naar een volwaardig project. We proberen om op zijn minst één keer per jaar naar een locatie te reizen die belangrijk was tijdens WOII.

********  Over mijn Engelse site  ********

Samen met mijn tech-elfjes ben ik heel hard aan het werk om deze site tweetalig te maken. Dit betekent echter dat al mijn oude verhalen, reisverslagen en andere hersenspinsels vertaald moeten worden, wat veel tijd kost. Heb dus geduld, het is onderweg!

Een van mijn favoriete schrijvers, Chuck Wendig, plaatst regelmatig schrijfopdrachten en uitdagingen op zijn blog. Een van mijn doelen is om, zo vaak als ik kan, mee te doen aan deze uitdagingen. Aangezien deze opdrachten in het Engels zijn, zullen deze korte verhalen ook in het Engels geschreven worden, uiteraard voor jouw leesplezier.

2 thoughts on “Over Chantal”

  1. Een van de liefste collega’s en een waanzinnig schrijfster! Keep it up babe! xx

  2. Sabine said:

    WoW Chantal, je schrijft indringend. Wat fijn dat ik nu ook op werk bij de schrijversclub zit;) ik klets nog graag eens met je verder over korte verhalen en dichten want jouw werk inspireert me om er ook weer meer mee te doen. Doeg, Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top