Na een rustig ontbijt was het even geduld beoefenen, onze auto stond namelijk ingesloten door die van andere gasten van de B&B. Even wachten tot zij klaar waren met ontbijten dus. Ondertussen voerden we een gezellig gesprek met de eigenaar van de B&B, waarvan we ontdekten dat het een Italiaan is met nog een B&B in Rome. So when in Rome.. hebben wij alvast een slaapadres.

Nadat we uitgeparkeerd waren, konden we op weg naar onze nieuwe bestemming. Nog even een korte stop bij de ASDA voor lunch en dergelijke, en snel de weg weer op. Het zou vandaag een lange rit worden en dat werd het ook. Zodra we in de buurt van de kustplaatsen kwamen werd het verkeer langzaamaan steeds drukker, tot het punt dat we er minstens een uur over deden om van het begin van het dorp naar het einde te komen.

Het uitzicht bleef ook veelal hetzelfde, vooral veel vervallen badplaatsen, vervallen huizen en bedrijventerreinen. De tijd begon ook iets te dringen daarom besloten we ons verlies te accepteren en de snelweg op te draaien.

We waren beiden moe, het weer begon wat tegen te werken en ook de snelweg was iets te druk naar onze smaak, dus even snel Southampton ingedoken om een rijderswissel uit te voeren. Na de snelweg moesten we nog een stukje door het New Forest National Park om bij onze B&B uit te komen. De weergoden besloten dat dit een mooi moment was om de hemelsluizen open te gooien. Niet dat dit de Schotse Hooglander van zijn á propos bracht, deze bleef rustig doorgrazen.

_MG_3574

Onze thuishaven voor de komende drie nachten is een B&B zoals je dat verwacht: bij een ouder echtpaar thuis op de logeerkamer en bij de verwelkoming ondergedompeld worden in gastvrijheid, thee en koekjes.
Na uitgebreid gekletst te hebben met Patricia en Alan togen we naar de Cat & Fiddle voor het avondeten. Gezien de populariteit van de zaak duurde het even voordat we een tafeltje hadden, maar uiteindelijk liepen we met onze magen weer goed gevuld naar buiten.

Om de dag af te sluiten gingen we op aanraden van onze gastheer en -vrouw nog even naar Highcliffe om vanaf het strand The Needles en Isle of Wight te bezichtigen. Helaas was het daarvoor al net te donker, dus moeten we nog een keer terug. Maar eerst morgen naar Stonehenge en Salisbury, hopend dat het verkeer niet weer voor al te veel vertraging zorgt.

Cheers!