Hiya!

Dankzij mijn hoest hebben we allebei niet super geslapen. Iets voor de wekker zijn we wakker maar dat is geen probleem. Er is nog genoeg te zien op het eiland. Het ontbijt is weer prima en het weer buiten belooft meer goeds dan gisteren. Buiten knuffelen we nog even met een van de schattigste puppy’s tot nu toe. Teddy is nog erg jong en vooral nog erg onstuimig, maar wel ongelofelijk schattig. Dan de auto weer in. We rijden eerst naar Lamlash en dan door naar Brodick. Daar stoppen we even voor een trip naar de supermarkt, even kijken of ze er toevallig iets van hoestdrank verkopen. Net een paar bochten van het dorp vandaan weten we waarom hier overal borden staan om je te waarschuwen voor de eekhoorns. Vanuit het niets sprint er een rossig klein dier de weg op en Ewout weet hem nog maar net te ontwijken. De meeste van zijn soortgenoten die we onderweg tegen zijn gekomen hadden minder geluk.

In Lamlash stoppen we kort: we hebben nu eindelijk zicht op Holy Isle, een klein eiland voor de kust van Arran, waar zich alleen een boeddhistisch rustoord bevind. We rijden door naar Brodick, en zien de ferry aankomen. Dat is goed nieuws voor morgen. Helaas heeft de Co-op niet wat we zoeken en biedt onze toeristenkaart geen nieuwe info. We besluiten terug te rijden naar Lamlash waar we tijdens onze korte stop wel een apotheek gezien hebben. Alles op het eiland is toch relatief dichtbij.

In de apotheek hebben ze gelukkig precies wat we nodig hebben. We lopen de straat wat verder door en halen een kop koffie bij een van de kleinste zaakjes op het eiland. Ewout heeft zijn koffie natuurlijk weer veel eerder op, maar daar was ik op voorbereid. Mijn koffie zit in een bekertje en kan gewoon mee in de auto. Het wordt een koffieavontuur. De wegen zijn hier nogal hobbelig en de koffiebeker sluit niet volledig. Voeg daaraan toe dat de beker ook net iets te vol zit en je hebt het recept voor problemen.

Voordeel is dat ik een ervaren koffiedrinker ben en dat ik er zonder al te grote vlekken doorheen kom. We rijden verder over het eiland richting de Machrie Moor steencirkels. De Goat Fell, de hoogste berg op het eiland laat zich alleen nog niet zien. Wel zien we veel meer van de omgeving dan gisteren en komen tot de conclusie dat het een heel mooi eiland is. We parkeren de auto op een wat onhandige parkeerplaats en beginnen aan de wandeling. Het pad loopt over het veld van een boer waar de schapen rustig staan te grazen, het is uitkijken voor blubber en schapenkeutels. In de verte zien we iets, maar dat blijkt een graftombe te zijn. Ik merk dat mijn longen het nog zwaar hebben en volgens het bordje is het nog een kilometer verder. Ewout loopt door, ik parkeer mijzelf en geniet van het uitzicht.

Niet veel later word ik overvallen door een kleine kudde schapen die mij heel hard voorbij rennen. Later hoor ik van Ewout dat ze hem ook nog gepasseerd zijn. Het uitzicht is prachtig en het weer wordt steeds beter, geen straf om hier even te zitten. Achteraf blijk ik de juiste keuze te hebben gemaakt. De steencirkels zijn mooi, maar het pad was op sommige stukken wat lastig. Op de terugweg oefent Ewout alvast voor het beroep schaapherder, een kudde schapen rennen voor hem uit. Wanneer zowel de schapen als Ewout mij bereiken is er even paniek in de kudde, maar dan besluiten ze mij toch maar gewoon hard rennend te passeren.

Terug in de auto rijden we langs een andere route weer naar het noorden en het is een schitterende route. Je ziet hoe divers het eiland is en we hebben in de verte ook zicht op Kintyre. Dat ligt in de mist, bij ons is het mooi helder.
Het is tijd voor lunch en we hopen in Lochranza wat te vinden. Daar blijkt niet veel te zijn maar we stoppen wel bij de destilleerderij van Arran. Ewout zoekt een mooi verjaardagscadeau uit en in we gaan in het café zitten om wat te eten. Door onvoorziene omstandigheden serveren ze maar drie gerechten dus we staan weer op en besluiten onze heil ergens anders te zoeken.

We zijn duidelijk op een eiland en moeten tot aan Brodick om wat te vinden.
Ondertussen spotten we op de village green van Lochranza nog wel een kudde herten, inclusief mannetje met enorm gewei. Toch maar mooi weer gezien. In Brodick gaan we naar de bekendste bakker van het eiland en halen daar een heerlijke panini die we aan de rand van de baai opeten. In de verte begint er weer mist te vormen, al is het niet meer zo dik als gisteren.

Het is rond half vijf als we weer in de auto stappen. We besluiten terug naar het hotel te gaan en in de lounge lekker voor de open haard te kruipen. Daar bepalen we de route voor morgen en hangen we wat. Ook wel eens lekker om een dagje wat rustiger aan te doen. Morgen moeten we iets vroeger opstaan om op tijd bij de ferry te zijn. Niet erg, maar dan gaan we wel een beetje bijtijds naar bed. Wel gaan we nog proberen de sterren te fotograferen, die zijn hier zo helder! Hopen dat de hoestdrank zijn werk doen en we iets beter slapen. Morgen weer naar het vasteland en de laatste volle dag in Schotland.

See ye later!