Tags

, , , ,

Wederom vandaag weer een lange rit voor de boeg. Vanaf bovenin Isle of Skye naar Cairndow, net onder Inverary. Qua kilometers niet het meeste, maar met de wegen hier kan het soms nog al lang duren. Weer werden we vanmorgen gewaarschuwd voor harde wind, al vonden we het wel lief van Hazel dat ze ons waarschuwde.

De weg over Skye was goed te doen, Het weer viel reuze mee. En omdat het nu wel helder weer was, konden we nu pas echt goed zien hoe hoog de Cuillin Mountains echt waren. Door het goede weer van die dag was ook zichtbaar dat de woeste stromen nu gereduceerd waren tot kalme stroompjes. Dat was enorm zichtbaar bij de grote waterval richting Loch Ainort. We besloten hier nog een keer te stoppen, juist omdat we er dan nog een keer foto’s van konden nemen ter vergelijking.

Loch Ainort Waterfall/Rivier

Loch Ainort Waterfall/Rivier

Eenmaal weer over de Skye Bridge ging de route naar het zuiden. Het weer was inmiddels weer Schots, binnen tien minuten zie je drie variaties van het weer. De route bracht ons langs Loch Duich, Loch Cluanie en Loch Garry. Weer schitterende vergezichten en mooie kusten. Niet alles was even goed te zien, gezien er op sommige momenten weer wat wolken hingen.

Glas Bheinn Mhòr, Cuillin Mountains

Glas Bheinn Mhòr, Cuillin Mountains

Door wat miscommunicatie was ik in de veronderstelling dat we zouden stoppen en shoppen in Fort William, en Ewout dacht dat we al zouden wisselen in Invergarry. Het liep totaal anders uiteraard. We hadden de vorige avond al uitgezocht dat er een Tesco in Fort William was waar we heen wilden. Niet alleen om lunch te halen, maar ook om nog voor iets anders te kijken.
Eenmaal in Fort William bleek dat er wel een Tesco was, maar dat hij de grootte had van een buurtsupertje. Daarbij was de stad erg druk en werd er in de haast besloten om de stad uit te rijden. Via het internet op de telefoon kwamen we er achter dat er een grote Tesco in Oban was. Dat zou iets omrijden betekenen, maar dat was beter dan de stad weer in en proberen te parkeren. Het enige probleem is dat de bestuurster op dat moment al naar de wc moest. Iedereen die wel eens nodig naar de wc heeft gemoeten, zal wel weten dat als je bezig blijft, je het langer kan ophouden. Dat betekende dus dat ik zou blijven rijden tot we een toilet hadden gevonden. Helaas zijn we de hele reis overal toiletten tegen gekomen, maar nu natuurlijk niet. Uiteindelijk waren we in Oban, en zat ik nog steeds achter het stuur.

Oban is geen aanrader. Het is er onoverzichtelijk, vreselijk druk en enorm toeristisch. Het duurde niet lang of we waren beiden gestressed en gefrustreerd. Slechte bewegwijzering resulteerde in meerdere malen keren, en het duurde aardig lang voordat we de weg naar de Tesco gevonden hadden. Uiteraard ligt die overal net buiten de stad, en hier precies in het midden. Eenmaal in de Tesco werd het nog erger. De Albert Heijn op zaterdagmiddag is er niets bij. Ik denk dat het meer een Carrefour op zaterdagmiddag is. Eerst naar het toilet en dan gaan we wel boodschappen doen. Gelukkig hebben we inmiddels ervaring met de winkel, en waren we snel weer buiten. Nog even een paar liter goedkoop tanken en snel de stad weer uit.

Eenmaal terug op de goede route ergens langs de weg een parkeerplaats opgezocht om te lunchen. Het plan was eerst om dat nog bij de winkel te doen maar het was ons allebei veel te druk. Gelukkig vonden we een leuk plekje en na alle moeite smaakte het ons des te meer.

De weg ging verder langs Loch Etive. Weer leken we geluk te hebben met het weer, want overal hebben we voornamelijk zon gezien, met af en toe wat regen. Afgezien van de eerste dag op Skye hebben we elke dag wel goed weer gehad.
Zodra we langs Loch Awe kwamen, wisten we dat we er bijna waren. Het waren weer enorm mooie vergezichten. het heeft ons weer veel mooie plaatjes opgeleverd.

Nu was het alleen nog de bovenkant van Loch Fyne ronden en dan zouden we bij onze slaapplaats zijn. Gelukkig hadden we een vrachtwagen voor ons om de reis net nog iets langer te laten duren. Doordat we wisten waar we heen moesten reden we in een keer naar de Inn. Het zag er comfortabel uit, en het was ook prettig om te zien dat er al een aardig aantal mensen in de bar zaten.

Eenmaal geïnstalleerd op de kamer naar de pub om een drankje te doen en te bekijken wat we vanavond zouden eten. Gezellig druk en al snel verwikkeld in een gesprek met locals hadden we het naar ons zin. Er werd besloten wat we wilden eten en jeetje, wat kregen we weer een berg. Voorlopig moeten we in Nederland maar even niet uit eten gaan, want ik denk dat het ons vies tegen zal vallen.

Nu nog even de wedstrijd Manchester – Napoli afkijken met de lokale bouwvakkers en dan lekker vroeg naar bed. Morgenmiddag worden we bij de Glengoyne Distillery verwacht voor een master blender session. Dat zal de bijzondere afsluiter zijn van onze reis, gezien we vrijdag naar de boot rijden vanaf Glasgow. De reis is bijna ten einde dus we genieten nog even van de momenten die we hebben. Wellicht tot morgen, misschien zijn we te dronken van de whisky om nog een verslag te schrijven. Voor nu welterusten!