Tags

,

Tynemouth Castle

Tynemouth Castle

Vanmorgen vrij snel van de boot af, alleen de rij voor Border Control duurde erg lang. Vooral de Chinese jongen naast ons had er erg de pest in. Eenmaal er doorheen was het gelijk wennen aan het links rijden.

Aan rotondes geen gebrek, dus we hadden snel geleerd hoe het moest. Op de boot hadden we al besloten om naar Newcastle te rijden voor ontbijt, geld en benzine, Na de noodzakelijke parkeerplek (voor £ 5,70/€ 6,51!!) hadden we al snel de Santander gevonden en keken we tegen de rotkop van Lewis Hamilton aan. Om de hoek zat een McDonald’s en we waren nog net op tijd voor ontbijt.

Benzine vonden we al snel toen we eenmaal op de goede route naar Schotland zaten, en het was tot onze verbazing nog best goedkoop: £ 1,329/€ 1,517. Al gauw besloten we de Coastal Route te volgen, en dat was een goed idee. Mooie vergezichten en gave ruïnes kwamen voorbij. Zelfs een eiland dat à la Mt. St.-Michel alleen bij eb te bereiken was passeerde de revue. Holy Island is een vrij groot eiland voor de kust bij Beal, en de weg er heen is bijzonder.
Terug naar de Coastal route en richting Berwick-upon-Tweed, de laatste plaats in Engeland. Aldaar de Tesco ingeweest voor wat lunch en drinken, en op de parkeerplaats heerlijk gelunched met een stokbrood kaas-ham-mayo. Er was genoeg voor twee dagen dus we weten wat we morgen lunchen 🙂

Via Edinburg naar Roslin, om onze overnachting te vinden. Het was gelukkig niet moeilijk en blijkbaar recht tegenover Rosslyn Chapel, bekend van de Da Vinci Code. Helaas geen bezoek aan de chapel zelf, want met £7,70 vinden wij de entreeprijs voor een gebouwtje van 5m2 veel te ruim. Wel een mooi uitzicht en de ruïne van Rosslyn Castle was ook erg mooi.

Roslin Glen

Roslin Glen

We besloten om lekker in het Roslin Glen Hotel te blijven eten en ons gelijk in het Engels/Schotse eten te storten. Heldhaftig bestelden we allebei fish and chips. En het gezegde: Als het niet groot is, is het niet Schots, gaat ook hier zeer zeker op. De eerste paar minuten hebben we alleen maar naar ons bord gestaard met de vraag hoe we het op zouden kunnen krijgen. Gek genoeg bestelde de Schot naast ons precies hetzelfde, kreeg zijn eten later, maar had het eerder op. Dat konden wij hem niet na doen maar voldaan waren we zeker. Na de rare nacht op de boot maar lekker op tijd naar bed gegaan in een enorm comfortabel bed.

Morgen naar Callander!