Tags

, ,

Wat hebben wij fantastisch geslapen afgelopen nacht. Het was lang geleden dat we uitgerust wakker werden. Zeker een compliment voor het bed in het Roslin Glen. Op naar de eerste keer ontbijt in Schotland. Beneden kregen we een menu met opties voor ontbijt. Na opgehelderd te hebben dat soldiers stukken toast zijn, besloot Ewout tot een full Scottish breakfast, en ik voor scrambled eggs. Ewout kreeg inderdaad the full monty. Black pudding, haggis, sausage, baked beans, mushrooms, tomatoes and egg. Het leek in eerste instantie niet veel, maar halverwege onze borden zaten we ons weer af te vragen of we het wel op zouden kunnen. Dat lukte Ewout wel, mij niet. Het was wel lekker!

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

De avond er voor hadden we al besloten om in de ochtend naar Edinburgh te gaan. Om 8 uur zaten we in de auto en het was erg mooi om de zon op te zien komen boven het donkere en mysterieuze Edinburgh. Het kostte wat moeite om rond te stad te komen en richting een parkeerplek, maar uiteindelijk vonden we er een aan de voet van Edinburgh Castle. Uit de auto leek het een hele klim naar boven maar we gingen de uitdaging aan. Om er bijna boven achter te komen dat de route die wij genomen hadden bovenaan afgesloten was vanwege de tribunes van de Edinburg Military Tattoo. Beetje jammer. Helemaal weer naar beneden en terug omhoog via de andere kant. Het kasteel is indrukwekkend maar alweer, £ 15,- p.p. voor entree.. We komen wel een keer terug. Op de terugweg nog een vreselijk toeristisch winkeltje ingelopen, waar een complete tartan mill in bleek te zitten. Grappig, maar te toeristisch. Terug naar de auto en parkeren in de bekende gebieden van Schotland is niet goedkoop. £6,50, maar ja, we hebben Edinburgh gehad.

Scott Monument

Scott Monument

De route ging verder. Via Queensferry over the Fort Road Bridge, het leek een beetje op de Golden Gate Bridge. Erg mooi uitzicht ook! Over het schiereiland Fife naar Kircaldy. Waar de sportshop zat waar Ewout graag heen wilde. Weer buiten een blijde Ewout met een verjaardagscadeau in handen.

Glenrothes -> Dollar -> Stirling. Dat was de manier waarop we langs de poort naar de Highlands reden. Vreselijk mooie vergezichten en hoge bergen wisselden elkaar af. In Stirling langs de Morrison’s om weer wat te drinken en snoep te scoren. Toevalligerwijs viel Ewout’s oog op iets wat ik inmiddels al twee jaar zoek, PEPERMUNTESSENCE! Uiteraard gelijk twee flesjes meegenomen, en het pak chocolate mint cupcake mix wat er naast stond ook.

Vanaf Stirling was het nog maar een klein stukje naar Callander. Inmiddels was het weer iets minder geworden maar dat hoort er bij. Het was even zoeken naar onze slaapplaats maar met google maps is alles te vinden. Het bleek een ouderwetse pub te zijn met zowaar mensen aan de bar. De kamer is wat eenvoudiger, maar nog steeds erg goed. Bijkomend voordeel, in de badkamer krijg je de dampen van het Indiase restaurant er gratis bij.
Na een drankje en wat hangen met de locals, op naar de andere pub voor wat eten. We hadden een goede tip gekregen van iemand uit onze pub. Eten was weer erg lekker en we weten ook waar we morgen eten!

Nu nog lekker wat drinken in de pub en nog even kijken naar Schotland – Litouwen, waar nu eindelijk gescoord is. Straks lekker naar bed en morgen weer een dag vol avonturen!